torstai 11. syyskuuta 2014

Ihan vapaaehtoisesti -lyhytelokuva vertaistuesta ensi-illassa Finlandia-talossa

Lisää kuvateksti
Helsingin ja Uudenmaan sydänpiirit järjestävät yhteisvoimin sydänyhdistystensä kanssa Sydän 2014-tapahtuman Finlandia-talossa 27.9. Tilaisuudessa voi tutustua sydämen hyvinvointiin vaikuttaviin asioihin ja kuulla asiantuntijaluentoja.  Messuilla nähdään myös Liekki-hankkeen vertaistukea käsittelevä "Ihan vapaaehtoisesti" -elokuva, jonka on pro bono -tuotantona ¨toteuttanut Markkinointiosakeyhtiö I2. Elokuvassa kuusi henkilöä kertoo oman sydämensä tarinan ja kokemukset siitä, mitä vertaistuki parhaimmillaan voi ihmiselle antaa.

Filmin käsikirjoituksesta ja toimituksesta vastaa Liekki-hankkeen projektipäällikkö Marika Rosenborg. Paikan päällä Finlandia-talossa ovat lauantaina aamupäivällä myös filmillä esiintyvät henkilöt Vesa Kurikka, Tytti Lindqvist, Urpo Loukkola, Heimo Ojanen, Arja Toivola ja Niina Wunsch.

Lisätietoja messuista saa esimerkiksi Helsingin Sydänpiirin verkkosivuilta ja Facebookista.

tiistai 2. syyskuuta 2014

Vuosi alkaa syksystä

Lomat on vietetty ja syksy on saapunut.  Viimeiset modulit ovat käynnissä ympäri maan. Sisältönä strategiasuunnittelun ja vapaaehtoisjohtamisen kertaus sekä lopputyön ohjeistaminen mukana oleville paikallisyhdistyksille. Marraskuun 22. päivä kokoonnutaan yhdessä Helsinkiin Karjalataloon jakamaan kokemuksia. Seminaariin ovat tervetulleita kaikki halukkaat. Ohjelma päivittyy ensi viikolla tarkemmin Helsingin Sydänpiirin sivuille. Seminaariin voi jo ilmoittautua Marika Rosenborgille osoitteeseen marika.rosenborg@sydanliitto.fi tai puh. 045 6362519.

Ennen päätösseminaaria yhdistykset ja yhdistykset jatkavat yhteistä työskentelyä tarvittaessa. Tuutorit siis tukevat yhdistyksiä lopputöiden kanssa yhdessä sopimillaan tavoilla.

Ensimmäinen puolivuotinen on mennyt värikkäissä merkeissä upean sydänväen kanssa. Tämä hanke on ollut innoittava ja palkitseva. Haastavakin. Selvää on, että meillä on vaikuttava vapaaehtoistoimijajoukko sydänyhdistyksissämme. Vahva toiveemme on, että valmennukselle löytyisivät resurssit tulevinakin vuosina. Yhdistystoiminta tarvitsee myös ammatillista järjestöllistä tukea ja sparrausta. Kohtaamispaikkoja ilman on yhdistystoimintaa vaikeaa kehittää. Kysymys on ennen kaikkea kasvokkainkohtaamisesta ja kokemusten jakamisesta. Yhdessä oppimisesta ja ilosta.  Liekki-hankkeen tunnelmia vuoden varrelta voi käydä katsomassa vaikka kuvakoosteemme kautta (musiikki Juha Takanen).

Marika Rosenborg